Oslo
Skandinávie levně -> http://www.couchsurfing.org/ nebo spacák ![]()
Abych pravdu řekl, tak ty ceny ubytování jsou právě to co mě drží při zemi vždy, když se nějaká takováhle libovka naskytne.. V létě je mi to jedno, pod stromem bude fajn, ale co v zimě ? ![]()
Ahoj.
Plánuji další Barneyho ú(let). Má někdo nějaké tipy a triky na cca 7-9hodin v Oslu? Hodlám si tam odskočit ze Stockholmu cca itinerář:
- v pátek odpoledne po práci s Eurowings do Stockholmu.
- Do večera Stockholm (těším se na stanice metra).
- Přespání u letiště
- Sobota ráno, let s Ethiopian do Osla
- Oslo (co tam netuším)
- Sobota večer odlet do Stockholmu a přespání ve stejném hotelu
- Neděle Stockholm (program mám)
- Neděle večer odlet do Prahy
Díky ;)
P.s. nevíte, jestli se dá vlaky do centra Stockholmu přepravovat kola? V hotelu u letiště máme kola v rámci ubytka gratis, tak by toho šlo třeba využít...
Mě se líbila jen vyhlídka z "Operahuset i Oslo" a procházka po nábřeží k "Havnepromenaden Infopunkt 12" .... jinak mě osobně Oslo bohužel ničím nenadchlo. Cítím z tohoto města chlad.
Dále je zde (jako v celém Norsku a Švédsku) viditelná a všudypřítomná tolerance k LGBT+ a jiným menšinám. To může být taky námětem ke sledování tohoto fenoménu...
Zajímavá je i jejich radnice. Dá se si prohlídnout pevnost Akershus u přístavu a park Vigeland plný divných soch pár stanic metra opodál.
Ve Stovneru je zmenšená verze stezky v korunách stromů. A zdarma :-D
K tomu máš přímo ve městě řadu menších vodopádů.
Vigeland Park je za mě super, taky se nám líbila jízda lodí mezi ostrovy v rámci MHD. Opera, tygr, Holmenkollen(ten je ovšem trochu z ruky), to je klasika. Cesta ke královskému paláci od divadla taky dobrá.
Dám to sem. Nemá někdo náhodou tip na solidní ubytko (1 os) v jinak drahým Oslu? Něco s příznivým poměrem cena-výkon. Nemyslím tím postel v hostelu s 6 dalšími lidmi :) Děkuji ;)
v No-way stačí nespolupracovat s šikanujícími celníky na příletu, a dají vám ubytko na půl dne zdarma. Jednolůžko, ale blbě se opouští. Zkušenost k nezaplacení, a vyléčí z dalších návštěv takové země :-)
nucene premisteny brumak napsal(a):v No-way stačí nespolupracovat s šikanujícími celníky na příletu, a dají vám ubytko na půl dne zdarma. Jednolůžko, ale blbě se opouští. Zkušenost k nezaplacení, a vyléčí z dalších návštěv takové země :-)
Ty musíš mít vždycky něco nóbl :D
baca12 napsal(a):Brum je v tom aj strava a sprcha ? :)
Ani jedno, byla tam jen voda, mísa a kamera. Na začátek byl zahrnut pokus o ohrabávačku, vyúsťující v drobný wrestling, a doprava vozem s dedikovanou ochrankou. Na rozloučenou pak nějaký vymyšlený obvinění a pokec s jakýmsi CZ tlumočníkem, plus krádež pár věcí z batohu, jak se na fízly sluší. Doprava zpět na letiště zahrnuta nebyla, tak jsem jel načerno vlakem, a příště už radši civilizovanější země.
nucene premisteny brumak napsal(a):v No-way stačí nespolupracovat s šikanujícími celníky na příletu, a dají vám ubytko na půl dne zdarma. Jednolůžko, ale blbě se opouští. Zkušenost k nezaplacení, a vyléčí z dalších návštěv takové země :-)
Čím jsi je dokázal zaujmout?
netušim, už několik let předtím se mi pokaždý moc rádi na příletu/příjezdu hrabali ve věcech, jednou i na odletu, no a když mě pak chtěli po příletu svlíkat, tak už mě nas*ali, a asi jsem dostatečně "nespolupracoval".
Ale tak viděl jsem v tý zemi všechno, co jsem chtěl, že by tam byly nějaký úžasnosti, to nejsou, takže žádný zlo. Třeba tam mám nějakej škraloup, ale není jak se to dozvědět (a upřímně, ať si ho užijou...).
hankaa napsal(a):Dám to sem. Nemá někdo náhodou tip na solidní ubytko (1 os) v jinak drahým Oslu? Něco s příznivým poměrem cena-výkon. Nemyslím tím postel v hostelu s 6 dalšími lidmi :) Děkuji ;)
Záleží jaká je tvoje cenová hranice, ale v Norsku celkem dobře vychází poměr cena-výkon u hotelového řetězce Scandic. Je to vždycky s dost luxusní snídaní, takže i tím pak nějakou korunu ušetříš, než když bys sháněla snídani extra.
Na konci dubna mám rezervaci ve Scandic Helsfyr za cca 2200 Kč na noc. Dále od centra jsou ty Scandic ještě i levnější. Chce to kouknout i na ofiko web, když je akce, tak to tam může vycházet levněji než přes booking a podobně.
Citybox Oslo. Základní pokoje japonské velikosti s koupelnou. Čisté. Na přespání to stačilo. Před 2 lety 725 NOK na noc.
@matej15
Našla jsem 2,7k na noc.
@Michal
1020 NOK za noc..
Bude to boj, konec června vypadá extrémně draze. Asi ty dlouhé dny.. ;) :D
Děkuji oběma.
Květen 2024: First Hotel Millennium, platil jsem 1180 NOK se snídaní za noc. Centrum za rohem a na nádraží 10min pěšky. Spokojenost.
Koniec júna je drahý lebo niekde uprostred júna (cca 15-20) začínajú školské prázdniny. A miestny typicky dovolenkujú počas leta. Neviem presne ako v Nórsku, ale vo Švédsku majú zamestnanci nárok na 4 týždne nepretržitej dovolenky medzi začiatkom júna a koncom augusta. A takmer každý to využíva. Reálne nič okrem turistických miest nefunguje, lebo všetci sú na dovolenkách. Ťakže všetko ide veľmi hore v tomto období.
Plus niekde okolo 23 sa oslavuje midsummer. Vo Švédsku najväčší sviatok roka. Aj keď v Nórsku sú tie oslavy neni až také veľké, ak náhodou cestuješ vtedy, tiež to nepomôže.
Každopádne držím palce nech niečo rozumné nájdeš ☺️
hankaa napsal(a):1020 NOK za noc..
Bude to boj, konec června vypadá extrémně draze. Asi ty dlouhé dny.. ;) :D
Děkuji oběma.
Cena se dá na webu Citybox lehce srazit registrací, ale to jsi asi také udělala.
Sleduji a zajímá mě také konkrétně ubytování. Letím tam na víkend, takže mi stačí jen jedna noc. Koukal jsem už na hotely, které se tu doporučují, ale ceny jsou úplně jiné. Potřebuji to totiž na září, a ceny jsou o dost vyšší než na jaře, dokonce i o něco vyšší ve srovnání s létem.
Nevíte, proč to tak je a co se tam děje v září?